UA-50426913-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

MUZIEK.

                                                                                                              Een pathefoon.

De eerste muziekervaringen van Gerard, kwamen van de 78 toeren grammofoonplaten die op een zogenaamde pathefoon werden gespeeld. In die tijd was het vooral opera muziek die men beluisterde. Als men 10 platen had gespeeld, moest er een nieuwe naald in de loodzware arm die op de plaat werd gezet.

 

                                                                                                        De stem van zijn baas.

 De platenmaatschappij His masters voice was een beroemd merk in die tijd. De hond luisterde via de grammofoonplaat naar zijn baasje. Men noemde dit merk de hondjesplaten.

                                                                                                               Enrico Caruso

De grootste zanger was in die tijd Enrico Caruso. Men maakt tegenwoordig nog steeds een vergelijking met Luciano Pavarotti wie van de twee  de grootste tenor was. 

 

 

                                                                                                                  Elvis Presley

In de vijftiger jaren kwam de rock and roll muziek op. Het was een mix van blues en gospelmuziek. Deze muziek stijl kende een ongelooflijke populariteit. De vertegenwoordigers van deze muziek waren o.a. Bill Haley, Jerry L. Lewis, Buddy Holly, Chuck Berry, Fats Domino en Roy Orbison. Veruit de grootste zanger was echter Elvis Presley.    

 

 

                                             

 

 

                                                         Canzoni Italiani

Omdat Gerard een groot liefhebber van Italiaanse muziek is, heeft hij de groep Canzoni Italiani op face book opgericht.

Elke dag wordt er een Italiaanse canzone gepost. Hierbij kunt u zowel pop als klassieke muziek verwachten,  als er maar een link naar Italiaanse muziek is.