UA-50426913-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

.                           De societeiten.                                        

Van oorsprong komt de biljartsport uit twee richtingen :

a uit het cafe.

                b uit de herensociëteit.

Het is daarom niet onlogisch dat er ook aanvragen vanuit de sociëteiten voor biljartlessen  werden ontvangen. In 1978 kreeg Gerard de eervolle uitnodiging om de oefenmeester van de biljartclub van de nieuwe of literaire sociëteit de Witte in Den Haag  te mogen worden. Na enkele jaren kwam eenzelfde aanvraag uit Hilversum van sociëteit de Unie en daarna societeit  de vereeniging uit Baarn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 In  2003 kon Gerard zijn 25 jarige jubileum bij Sociëteit De Witte in Den Haag vieren. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit ontving hij de Termote penning, een penning die leden van de biljartclub krijgen als zij een bijzondere verdienste voor de club hebben geleverd. Gerard beschouwd het als een heel groot compliment jegens zijn werk dat hij , als geen lid van de soos, deze penning mocht ontvangen. Een interessant detail aan deze penning is dat u onder  het biljart een poedel ziet en links van de tafel een zwijn. Een poedel is een algemeen aanvaarde term voor een beurt waarbij geen carambole wordt gemaakt en een zwijn voor een carambole die op een gelukkige manier tot stand komt.

  

                    Raymond Ceulemans in actie tijdens een demonstratie bij sociëteit de witte.     

                                                              

 

                   Een spectaculaire houding van Dick Jaspers tijdens een demonstratie bij sociëteit de witte.  

                                                

De fraaie ontvangsthal van sociëteit De Witte in Den Haag.

  

Gerard is 40 jaar de professeur de billard bij de Witte geweest en bij zijn afscheid heeft men een jaarlijks terugkerend tournooi om de Gerard Klinkert bokaal in het leven geroepen. Een schitterende waardering van de biljartclub voor het werk van Gerard.

 

  

 

 

 De Gerard Klinkert bokaal.