UA-50426913-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

CULINAIR.

Het is niet te vermijden, maar als je over lekker eten en drinken praat kom je of in Frankrijk of in Italie terecht. In dit hoofdstuk wordt er veel ruimte gemaakt voor tips wat betreft het goede leven. Buon appetito e salute!!! 

De pizza.

De pizza vindt zijn oorsprong in zuid Italie. Als men de hele week gegeten had, bleven er vaak nog restjes over. Deze restjes werden op een deeglap met tomatensaus gedrapeerd en in de oven gestopt, en ecco de pizza was geboren. De ingredienten zijn onuitputtelijk en waarschijnlijk is de pizza Margherita de allerberoemdste. Deze pizza bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum. De kleuren van deze pizza vormen de kleuren van de Italiaanse vlag, rood, wit en groen. Deze pizza werd voor het eerst gemaakt door meesterkok Raffaele Esposito. De naam Margherita ontleend de pizza aan koningin Margaretha die dol op deze pizza was.

 

                                                                    

Bij een goede pizza is het van groot belang dat het deeg op hoge temperatuur op steen wordt gebakken. Deze werkwijze zorgt voor een knapperige bodem. Een perfect apparaat om de hiervoor genoemde zaken te realiseren is de pizza express Napoli van Gabriella Ferrari. Deze oven heeft een stenen basis en de temperatuur kan oplopen tot 450 graden, een perfecte methode om een heerlijke pizza te maken. 

  

                                                                          De pizza express van Gabriella Ferrari. 

 

Fattoria la Vialla.

In de zeventiger jaren was er in oost Toscana veel leegstand van boerderijen. De kinderen wilden niet het bedrijf van hun ouders voortzetten en daarmee was het doek voor veel bedrijven. De familie Lo Franco heeft in die jaren enkele van deze boerderijen aangekocht teneinde er een bedrijf voor biologische produkten op te zetten. Het assortiment uit hun bedrijf bestaat inmiddels uit rode en witte wijn, verschillende pastasoorten, olijfolie, pastasauzen etc.etc.

De kwaliteit van hun produkten staat op een heel hoog niveau. Men kan alleen de produkten rechtstreeks bij de fattoria aanschaffen. Inmiddels heeft het bedrijf zo een 150 mensen in dienst. Als u vanuit Nederland naar La Vialla belt, ziet men aan het telefoonnummer dat het een telefoontje uit Nederland betreft en wordt u automatisch te woord  gestaan door een medewerkster die onmiddellijk Nederlands spreekt. Handig, nietwaar?    

   

 

De sangiovese druif, een van de vier druivensoorten die men nodig heeft voor de productie van een chianti. 

U kunt bij La Vialla een prachtige brochure aanvragen met al hun heerlijke producten.

 

      

 

Mozzarella caprese.

Een klassieker uit de Italiaanse keuken is het voorgerecht mozzarella caprese. Het zeer smakelijke gerecht bestaat uit tomaat, mozzarella,basilicum blaadjes en olijfolie.