UA-50426913-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 BILJARTLESSEN.

 Tijdens zijn actieve loopbaan als biljarter gaf hij al veel adviezen aan biljarters en gaf biljartcursussen aan de A.M.V.J, de Nederlandse afdeling van de y.m.c.a. De belangstelling voor deze cursussen was zo groot dat Gerard in drie uur tijd aan 24 cursisten les gaf, verdeeld over twee biljarts.

 

 

Op zijn 27e jaar stopte Gerard zijn loopbaan als biljarter om zich daarna geheel aan het lesgeven te wijden. De Koninklijke Nederlandse Biljartbond benoemde hem, na een cursus, tot k.n.b.b. bondsinstructeur. Deze taak had de doelstelling om de talentvolle jongeren te trainen en, als hij/zij over voldoende talent beschikte, door te verwijzen naar de bondscoach voor de internationale top. Gerard heeft deze taak 25 jaar op zich genomen. Daarnaast was hij o.a. de leraar van de Amstelclub, de club van het Amstelhotel te Amsterdam en Ontspanning en Ontwikkeling van de Nederlandsche Bank. Maar ook werden en worden er veel prive-lessen gegeven.

  

 Het pand in de Witte de Withstraat waar Gerard vele jaren biljartles gaf. Vanwege stadsvernieuwingen moest hij node dit pand verlaten. Met dank aan Raoul Stangenberger voor de foto.