UA-50426913-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 BILJARTLESSEN.

 Tijdens zijn actieve loopbaan als biljarter gaf hij al veel adviezen aan biljarters en verzorgde biljartcursussen voor de A.M.V.J, de Nederlandse afdeling van de Y.M.C.A. De belangstelling voor deze cursussen was zo groot dat Gerard in drie uur tijd aan 24 cursisten les gaf, verdeeld over twee biljarts. 

  


 

Op zijn 27e jaar stopte Gerard zijn loopbaan als biljarter om zich geheel aan het lesgeven te wijden. De Koninklijke Nederlandse Biljartbond benoemde hem, na een cursus, tot K.N.B.B. bondsinstructeur. Deze taak had de doelstelling om talentvolle jongeren te trainen en, als hij/zij over voldoende talent beschikte, te verwijzen naar de bondscoach voor de internationale top. Gerard heeft deze taak 25 jaar op zich genomen. Daarnaast was hij o.a. biljartleraar van de Amstelclub, een zakenclub die zijn activiteiten in het Amstelhotel te Amsterdam had en de personeels vereniging van de Nederlandsche Bank. Tevens gaf hij veel prive-lessen 

 

                                                       Het statige Amstelhotel aan de Amstel.

       

 

 Het pand in de Witte de Withstraat waar Gerard vele jaren biljartles gaf. Vanwege stadsvernieuwingen moest hij node dit pand verlaten. Met dank aan Raoul Stangenberger voor de foto.