UA-50426913-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

DE BILJARTBOEKEN.

Er kwamen steeds meer geluiden van o.a. leerlingen om de leerstof in boekvorm uit te geven. Hiermee is Gerard's kennis van de biljartkunst mede voor een groter publiek bereikbaar.

Dit resulteerde in het boek Biljarten, en nog vijf. Dit werk kwam in 1982 uit . Naast het basisboek bestond de set uit een oefenboek. De uitgeverij van dit boek was Spruyt, van Mantgem en de Does. Er zijn van dit boek 8000 exemplaren verkocht en daarna is de uitgeverij gestopt met dit werk. Na dit werk volgden de boeken

                                                 Handleiding voor het lesgeven,

                                                 Kennismaken met de biljartsport

                                                 Vrouw in de in de biljartsport.

Tevens werd er een video band opgenomen met de leerstof van Gerard Klinkert

gespeeld door Dick Jaspers, Jos Bongers en Rianne Bruynzeel. 

Ook heeft Gerard een vertaling van Walter Harris boek billiard atlas in het Nederlands vertaald.  Walter Harris is een Amerikaan die vele boeken op zijn naam heeft.         

                                                                     

 

 

                                                                     

 Het  eerste boek van Gerard Klinkert. Biljarten, en nog vijf. De set bestond uit een basisboek en een  oefenboek. Dit oefenboek had een ringband en had het formaat dat het op de omlijsting van het biljart kon liggen. Een erg handige methode van oefenen. Helaas heeft de uitgeverij, na de verkoop van 8000 exemplaren het werk niet meer herdrukt en is derhalve niet meer in de handel.

Ook de andere hiervoor genoemde werken zijn niet meer in de handel. De opvolger van biljarten en nog vijf, is de populaire boekenserie Praktische  Biljartkennis.