UA-50426913-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

BILJARTBOEKEN.

Veel leerlingen wilden graag de geleerde stof in boekvorm hebben en dat  resulteerde in het boek Biljarten, en nog vijf. Dit werk kwam in 1982 uit . De uitgeverij van dit boek was Spruyt, van Mantgem en de Does. Er zijn van dit boek 8000 exemplaren verkocht. Het werk werd naast de reguliere boekhandel ook door de toenmalige boekenclub Boek en Plaat aangeboden.                       

                                                                      Biljarten, en nog vijf.

                                                         

                                                De boekenserie Praktische Biljartkennis.

 

 Na En nog vijf volgden de boeken Kennismaken met de biljartsport, handleiding voor het lesgeven en vrouw in de biljartsport. Tevens werd er een video band opgenomen met de leerstof van Gerard Klinkert waarbij Dick Jaspers, Jos Bongers en Rianne Bruynzeel hun medewerking aan verleenden. 

Ook heeft Gerard een vertaling van Walter Harris boek billiard atlas in het Nederlands verzorgd.  Walter Harris was een Amerikaan die vele boeken op zijn naam heeft.                                                                         

  

 Het  eerste boek van Gerard Klinkert. Biljarten, en nog vijf. De set bestond uit een basisboek en een  oefenboek. Dit oefenboek had een ringband en een formaat dat het op de omlijsting van het  biljart geplaatst kon worden. Een erg handige methode van oefenen. Helaas heeft de uitgeverij, het werk niet meer herdrukt.

De opvolger van biljarten en nog vijf, is de populaire boekenserie Praktische  Biljartkennis.